22 februari 2016

Afgelopen zaterdag reed team Van Werven zijn laatste wedstrijd in Alkmaar. Na zeven jaar komt een einde aan het groengeel in het peloton. Het einde van een tijdperk. 

 

In al die zeven jaar was ik onderdeel van het team. Eerst als rijder, daarna als rijder en organisator en in de laatste twee jaar niet meer als sporter, maar als organisator, mede-bestuurder en communicatiemanager. In zeven jaar tijd wonnen we 22 wedstrijden, stonden we bijna 100 keer op het podium en hebben we als team fantastische hoogtepunten bereikt. Daarnaast kregen honderden kinderen belangenloos clinics van onze rijders, haakten door de jaren heen zestig bedrijven aan bij onze businessclub en realiseerden we zo'n 100.000 euro voor goede doelen. 

 

 

Team Van Werven is daarmee uniek geweest. Een voorbeeld dat het combineren van topsport en goede doelen geen nare window-dressing is, maar écht werkt. Topsport bindt mensen en zet mensen in beweging. Het ultieme voorbeeld is de RKC Prestatietocht, waar we afgelopen januari 45.000 euro mee ophaalden voor het René Kids Centre in Namibië. Mede dankzij de combinatie met ons schaatsteam. Met topsport kun je ook betekenis hebben voor meer dan alleen jezelf.

 

Bovenal ben ik trots op de mentaliteit die er in het team heeft geheerst. Ik herinner mij als de dag van gisteren de overtuiging die er in 2013 in onze groep groeide. We zouden deze winter gaan winnen, dat wisten we zeker. We reden niet bij de ploeg van Jillert Anema, we kozen niet de gemakkelijke weg, we hadden niet het grote budget. Onze kracht zat erin dat we onze eigen kop volgden. Met een eigen, professioneel en eigenwijs begeleidingsteam, met rijders die in hun hoofd sterk genoeg waren om de regie over hun carrière te voeren, met een betrokken en opbouwende hoofdsponsor. We wonnen zeven keer dat jaar, net zoveel als dit jaar. Zowel toen als deze winter waren we het meest succesvolle schaatsteam.

 

Tot slot het mooie succes op communicatiegebied. Ruim 4000 volgers, een berichtenbereik in pieken van 50.000 en enorm veel sympathie bij het publiek langs de baan. We hebben in video, foto, via social media en op de manier waarop we in de sport stonden, veel mensen mogen bereiken en het thema #hardwerken op een leuke en serieuze manier geladen. 

 

Het waren zeven vette jaren!

Terug naar overzicht

Twitter

  • RT @StefanPaas: 10/ Tot slot: als mens en burger denk ik dat niemand er aardiger van wordt als hij of zij voortdurend wantrouwend benaderd… Geert Plender 09/12/2017
  • RT @StefanPaas: 9/ Er is dus voor ons land maar één denkbare koers, wmb: rechtsstaat in stand houden en uitgaan van een gezamenlijke toekom… Geert Plender 09/12/2017
  • RT @StefanPaas: 8/ Ik geloof dat onze rechtsstaat (burgers gelijk behandeld ongeacht afkomst, geaardheid, religie) kostbaar en onopgeefbaar… Geert Plender 09/12/2017
Volg ons op twitter